Login   /   Register   /   Create Post   /   Create Directory
PaSangLang  .com 

K L A N G    C O M M U N I T Y

Advance Search
   
2,884    4    0    0
Post by Penyelia cucimesra   #118421    |    Sep 05, 2018, 12:30pm   |    Services
Previous    Next
PaSangLang Rating  :   Like 0    Dislike 0


1. http://www.MyCambridge.blogspot.My >> Kelas Bahasa Inggeris Dewasa & Tuisyen MUeT / iELTs

2. http://www.Mudah2u.Co.Vu...

- Khidmat Proofread & Terjemahan Melayu - English > Buku / Jurnal / Tesis / Abstrak / Assignment / Speech / Artikel

- Service Transcribe - tukar audio / video / buku fizikal ke >> Microsoft Words Text

- Servis Membuat Subtitle English / Sarikata BM - untuk Montage / Klip Video / Filem / Dokumentari / dan lain-lain

- Kursus membuat Subtitle (Private course @ Shah Alam / Putrajaya / Seremban)




Prosedur Tempahan :

a. Emelkan Dokumen yang ingin diterjemah / proofread  ATAU  Audio / Video yang perlu di buat Subtitle / Transcribe ke >> My_Cambridge@yahoo.com
   
b. Kami akan reply dengan "Quote Harga" serta akaun pembayaran.
c. Hantar deposit ke akaun pembayaran dan kerja akan dimulakan.
d. Hasil kerja yang telah siap akan dihantar selepas baki dijelaskan.



*Sijil Penterjemah dan Surat Pengesahan ada disediakan.
**Resit juga tersedia untuk tujuan claim.



Antara pelanggan yang mengunakan khidmat kami:

1. Senior research fellow, Social Security Research Centre, University of Malaya

2. Jabatan Geografi & Alam Sekitar, Fakulti Sains Kemanusiaan Universiti Pendidikan Sultan Idris, 35900 Tanjong Malim, Perak, MALAYSIA

3. Research Management Center , Faculty of Medicine, University of Malaya 50603, Kuala Lumpur, Malaysia





#Diskaun untuk UM, UPSI, UPM, UiTM, UKM, UTM, UTeM, UNIMAS, UMS, UMP, UUM, UNIMAP, UMK, UniSZA, UPNM, UMT, USAS, UTHM , etc.



*****Share INFO ini dengan rakan Anda !

Penyelia cucimesra   #118421   
05 September 2018, 12:45:50 pm
http://www.Mudah2u.Co.Vu , services :


1. Transcribe Service (Convert Audio / Video recording to Microsoft Words Text)

2. Create English / Malay Subtitle for Video Clips / Montage / Presentation

3. Proofreading & Translation Service (Bahasa Melayu - English) - Abstract / Thesis / Book / Journal / Articles



Booking Procedure:

1. Email the Documents / Audio / Video you want to Proofread / Translate / Transcribe / Subtitle to >> My_cambridge@yahoo.com

2. We will reply with "Price Quotation" and payment details.

3. Make a deposit and we will start on the work immediately.

4. Completed work will be emailed when payment balance has been cleared.


* Certificate of Authenticity and Letter of Authentication are provided upon request.
* Receipts are also available for claim purposes.




Previous Clients who acquired us:

1. Senior research fellow, Social Security Research Center, University of Malaya

2. Department of Geography & Environment, Faculty of Humanities, Universiti Pendidikan Sultan Idris, 35900 Tanjong Malim, Perak, MALAYSIA

3. Research Management Center, Faculty of Medicine, University of Malaya 50603, Kuala Lumpur, Malaysia


#Discount for UM, UPSI, UPM, UiTM, UKM, UTM, UTeM, UNIMAS, UMS, UMP, UUM, UNIMAP, UMK, UniSZA, UPNM, UMT, USAS, UTHM , etc.




*****Share this INFO with your friends!
Penyelia cucimesra   #118421   
05 September 2018, 1:17:10 pm

buat subtitle buat subtitle online buat subtitle sendiri buat subtitle di youtube buat subtitle di android buat subtitle video buat subtitle film buat subtitle di movie maker buat subtitle dengan notepad buat subtitle permanen aplikasi buat subtitle video aplikasi buat subtitle indonesia subtitle untuk anime cara buat subtitle android cara buat subtitle aegisub belajar buat subtitle cara buat subtitle berwarna cara buat subtitle bergerak aplikasi buat bikin subtitle aplikasi buat baca subtitle di android aplikasi buat buka subtitle cara buat background subtitle software buat bikin subtitle cara buat subtitle di video cara buat subtitle malay cara buat subtitle indonesia cara buat subtitle youtube cara buat subtitle srt aplikasi buat edit subtitle software buat edit subtitle cara buat subtitle film sendiri software buat subtitle film cara buat file subtitle cara buat subtitle film di android aplikasi buat subtitle film di hp cara buat subtitle film otomatis cara buat subtitle guna notepad cara buat subtitle guna aegisub aplikasi buat gabungin subtitle cara buat subtitle di gom player software buat gabungin subtitle cara buat subtitle di gom cara buat hard subtitle cara buat subtitle hardsub download subtitle buat hp aplikasi subtitle buat hp cara buat subtitle di hooq cara buat subtitle lewat hp aplikasi buat subtitle di hp cara buat subtitle indonesia sendiri cara buat subtitle indonesia di film cara buat subtitle indonesia di video situs buat download subtitle indonesia cara buat subtitle di imovie jasa buat subtitle cara buat subtitle drama korea cara buat subtitle lagu cara buat subtitle lewat notepad cara buat subtitle lewat android cara download subtitle buat laptop link buat subtitle cara buat subtitle movie cara buat subtitle mudah subtitle buat mp4 aplikasi buat masukin subtitle aplikasi buat menggabungkan subtitle software buat masukin subtitle cara buat subtitle di movie cara buat subtitle notepad aplikasi buat nonton subtitle cara buat subtitle pake notepad cara buat subtitle otomatis cara buat subtitle online aplikasi buat subtitle otomatis cara buat subtitle permanen cara buat subtitle pada video cara buat subtitle pakai notepad cara buat subtitle di pc program buat subtitle cara buat subtitle adobe premiere cara buat subtitle sendiri cara buat subtitle sendiri di android software buat subtitle cara buat subtitle di sony vegas subtitle buat tv format subtitle buat tv tutorial buat subtitle cara buat subtitle untuk video cara buat subtitle video di hp cara buat video subtitle cara buat subtitle warna cara buat subtitle di windows media player subtitle pada youtube download subtitle buat youtube aplikasi subtitle buat youtube cara buat 2 subtitle cara buat subtitle 3d

audio ke text convert audio ke text convert audio ke text dengan windows software audio ke text translate audio ke text ubah audio ke text file audio ke text aplikasi converter audio ke text cara ubah audio ke text software convert audio ke text aplikasi android convert audio ke text aplikasi audio ke text merubah audio ke text software untuk convert audio ke text convert video ke text cara convert video ke text cara merubah video ke text Khidmat transcribe servis Khidmat transcribe servis online Khidmat transcriberen servis Khidmat transcribe servis uk Khidmat transcribe servis india Khidmat transcribe servis meaning Khidmat transcriber servis definition aws servis Khidmat transcribe google Khidmat transcribe servis free Khidmat transcribe servis best Khidmat transcribe servis video Khidmat transcribe servis Khidmat transcribe audio servis Khidmat transcribe interview servis Khidmat transcribe interviews servis Khidmat transcribe music servis Khidmat transcribeme servis Khidmat transcribe serviss near me serviss to Khidmat transcribe Khidmat transcribe video servis

proofread thesis proofread thesis malaysia proofreading thesis uk proofread thesis price proofreading thesis proofreading thesis malaysia harga proofread thesis proofreading thesis cost proofreading thesis cost uk proofreading thesis tips proofreading thesis ireland proofreading a thesis how to proofread a thesis thesis proofreading australia thesis proofreading and editing thesis proofreading adelaide proofreading bachelor thesis proofread bachelor thesis proofreading thesis cost india thesis proofreading cambridge thesis proofreading certification thesis proofreading dublin proofreading doctoral thesis proofread for thesis proofreading for thesis thesis proofreading india thesis proofreading jobs proofread my thesis proofread master thesis thesis proofreading nz proofread of thesis proofreading of thesis thesis proofreading online thesis proofreading oxford proofreading of theses proofreading phd thesis proofreading phd thesis price proofreading phd thesis uk thesis proofreading rates thesis proofreading rates philippines thesis proofreading rates uk proofreading thesis services thesis proofreading singapore thesis proofreading south africa thesis proofreading software thesis proofreading services india thesis proofreading uk rates how to proofread your thesis

terjemahan bahasa inggeris melayu, terjemahan bahasa inggris melayu, terjemahan bahasa inggeris ke bahasa melayu online, terjemahan dari bahasa inggeris kepada bahasa melayu, terjemahan ayat bahasa inggeris ke melayu, terjemahan bahasa inggeris bahasa melayu, terjemahan bahasa inggeris dalam bahasa melayu, google terjemahan bahasa inggeris ke bahasa melayu, terjemahan bahasa inggeris ke melayu, terjemah bahasa inggeris ke malaysia, terjemahan bahasa inggris ke bahasa melayu online, Khidmat terjemahan bahasa inggeris, Tugasan, Assignment, Resume , Jurnal , Abstrak , Thesis , Artikel , Novel , Sijil , Legal Doc , Buku , Website , Company Profile terjemahan bahasa inggeris melayu, terjemahan bahasa inggris melayu, terjemahan bahasa inggeris ke bahasa melayu online, terjemahan dari bahasa inggeris kepada bahasa melayu, terjemahan ayat bahasa inggeris ke melayu, terjemahan bahasa inggeris bahasa melayu, terjemahan bahasa inggeris dalam bahasa melayu, google terjemahan bahasa inggeris ke bahasa melayu, terjemahan bahasa inggeris ke melayu, terjemah bahasa inggeris ke malaysia, terjemahan bahasa inggris ke bahasa melayu online, Khidmat terjemahan bahasa inggeris, Tugasan, Assignment, Resume , Jurnal , Abstrak , Thesis , Artikel , Novel , Sijil , Legal Doc , Buku , Website , Company Profile terjemahan bahasa inggeris melayu, terjemahan bahasa inggris melayu, terjemahan bahasa inggeris ke bahasa melayu online, terjemahan dari bahasa inggeris kepada bahasa melayu, terjemahan ayat bahasa inggeris ke melayu, terjemahan bahasa inggeris bahasa melayu, terjemahan bahasa inggeris dalam bahasa melayu, google terjemahan bahasa inggeris ke bahasa melayu, terjemahan bahasa inggeris ke melayu, terjemah bahasa inggeris ke malaysia, terjemahan bahasa inggris ke bahasa melayu online, Khidmat terjemahan bahasa inggeris, Tugasan, Assignment, Resume , Jurnal , Abstrak , Thesis , Artikel , Novel , Sijil , Legal Doc , Buku , Website , Company Profile


Penyelia cucimesra   #118421   
02 October 2018, 11:35:36 am
Tips abis thesis awal - Bhg 2


Keenam - Tulis serentak


Setelah menulis isi yang anda baca dgn teknik write while u read, siapkan semua chapter serentak, bukan chapter by chapter dan susun mengikut chronology dan sintesis apa yang anda tulis. Ingat, expectation pembaca adalah tinggi kerana anda adalah pelajar PhD. Apa yang ingin disintesis?


Chapter 1 - sintesis bagi menggambarkan latar belakang secara ringkas semua keywords supaya readers mengetahui apa yang sedang berlaku dan mengapa anda perlu menjalankan kajian ini.


Chapter 2 - sintesis perkembangan pengetahuan tentang fokus kajian anda, perkembangan teori, conceptual framework yang menjadi nadi kajian anda serta IV dan DV.


Chapter 3 - sintesis kajian lepas yang strengten kajian anda


Tulis dengan satu ingatan - tidak ada satu ayatpun yang anda tulis tanpa anda sedari maksudnya terhadap kajian anda


Ketujuh - Read and write... dont stop !


Thesis tak bertambah jika anda tak tulis. Jika tak bertambah macamana nak abis awal. Tukar kebiasaan anda membuat highlighted dalam artikel anda dengan pen kepada terus menulis idea yang anda baca ke dalam zero draft anda - now and then ! Saya telah sarankan dlm bengkel saya supaya anda menulis bilangan perkataan yang anda tulis disatu white board.... dengan target mencapai 70,000 perkataan.


Adakah anda akan abis awal jika anda hanya menulis 500 dalam tempuh sebulan? Jika anda menulis 1000 sebulan, anda perlukan 70 bulan.... bila nak abis? Jadi anda perlu menulis beribu2 perkataan sebulan..... yang kemudiannya anda akan edit, buang dll tetapi target anda mencapai 70 ribu akan segera tercapai....


Ingat.... mereka yang menulis lambat, kononnya nak mendapat idea yang terbaik, belum tentu mendapat idea tersebut, berbanding dengan anda yang tulis ribu2 perkataan, pasti anda akan terjumpa idea tersebut....


Kelapan - The sense of urgency


Anda perlu ada perasaan the sense of urgency.... bagi menggantikan the sense of "last minute". Perasaan the sense of urgency akan mengarahkan otak anda membuat sesuatu spt anda akan mati esok hari.... tu dia! Perasaan ini menyebabkan anda merasa sgt bergantung kpd keperluan menyiapkan tesis dgn cepat.... sementara the sense of last minute cuba memberikan anda justifikasi.... lambat2 pun siap juga.... macam orang lain juga. Percayalah...anda tak layak membuat thesis jika ada tak ada perasaan the sense of urgency ini...memang tak layak.... sebab PhD tak sesuai utk mereka yang kaki lengah, kaki malas, dan kaki kena suap baru nak buat...atau kaki tergedik2....kaki fesbuk yg klu tak buka tiap jam rasa mcm nak pengsan.....


Saya teringat kata2 Pak Cik Hj Aziz Hasan, salah sorang peserta bengkel saya dan activist fesbuk DSG bahawa bisness family hanya boleh bertahan 3 generasi sahaja. Saya tak sempat nak tanya kenapa? Tapi saya jangkakan bahawa generasi ke3 telah berada dalam comfort zone dah tak ada lagi perasaan sense of urgency utk majukan bisness.... mereka mengabihkan beras jer.... dan serah semua urusan pada orang lain...yg kemudiannya take over the bisness....padan muka !!


Kesembilan - Kena berlagak!


Jgn bro.... tak baik berlagak tau..... kena humble.....


Nak cepat siap mestilah kena berlagak sikit.... tapi dengan tujuan baik. Bukan berlagak tong kosong bro....


Masukkan dalam fesbuk dan beritahu kawan2 anda yang anda telahpun siap sekian2 ribu perkataan.......utk semua chapters......dan dah mula nak collect data.....dah buat sekian2.......sebagai satu trick anda memaksa diri anda meningkatkan apa yang anda dah capai.


Bila dan capai sasaran... war2 lagi sasaran baru..... biar anda ada sedikit pressure.... dan biar kawan2 anda terlopong kehairanan melihat cepatnya progress anda!


Contohnya (agak extreme supaya sampai mesej....jgn tiru.... gunakan bahasa yg sopan dlm fesbuk)


"Hello bro.... wa dah siap tulis draf LR 15 pages dalam 10 hari.... cayalah....wa akan habiskan lagi 10 pages dalam 5 hari... he he.. wa mau kasi wa punya SV terkezut !!
Lagi 5 hari bro.... nanti wa announce dlm fesbuk bagi lu orang jeles sama wa.....wa dah siap LR 20 pages.... terbaik bro....kaw-kaw punya...cincai2 wa tak main....semua siap dalam 15 hari bro.... bukan 15 tahun.... wa tak mau jadi kura2.... tapi klu korang nak jadi jugak....wa tak boleh larang...."


Kesepuluh - Jatuh cinta buat kedua kali....


Buat PhD kena jatuh cinta dgn PhD. Apa rasa bila jatuh cinta? Baru 5 minit hantar sms kat dia tu....rasa macam 5 hari tak hantar sms. Betul tak. Baru 1 jam hantar email... tanganpun gatal tak sabar2 nak hantar email lagi. Satu email bukan 1 paragaraph bro.... 10 paragraph tuuu....
Penyelia Pentadbiran   #118466   
23 October 2018, 11:05:29 am
Tips abis thesis awal - Bhg 1

Pertama: Kemahiran asas


Persiapkan diri dengan 3 kemahiran asas - document map, LR dan analisis data.


Document map - susun idea dengan heading dan subheading


LR - penulisan paragraph, analysis dan kritis


Analisis data - SPSS dan qualitative (ATLAS, NVIVO, etnography etc)


Kemahiran ini tak ada di fakulti anda, jadi ikuti bengkel yang banyak dijalankan di IPTA..... Jika tak faham sekali (katakan bengkel NVIVO), ikutlah 2, 3 kali dan praktiskan selepas bengkel.


Juga lengkapkan diri dengan skill lain seperti skill mencari artikel, skill membuat bibliografi dll


Tanpa kemahiran ini, anda memang memiliki tips....tapi tips bagi orang yang akan lambat dan berhempas pulas menyiapkan thesis.


Kedua: Tentukan target


Jika anda ada 3 tahun, proposal sepatutnya dihantar 6 bulan pertama. Data collection semester 3... dan 2 semester lagi analisis data dan penulisan. Semuanya 2.5 semester. Reserve 1 semester utk hal2 yang tak disangka berlaku...


Tanpa target, anda sebenarnya menggunakan tips pasrah dan menyerah. Ikut sahaja angin.... jika kencang cepatlah anda siap....jika sepoi2 bahasa.... maka begitulah penulisan anda. Lazimnya angin sekadar sepoi2 bahasa.... ribut jika melandapun cekali cekala cahaja !!


Ketiga: Be realistic


Tesis anda bukan segala2nya. Tesis anda tidak akan dapat mengubah dunia. Dapatkan tajuk dan kajian yang mencapai tahap PhD / Master tetapi jangan melampaui kemampuan anda sendiri. Jika PhD, gunakan advanced statistik mulai MLR hinggalah yang lebih tinggi termasuklah SEM. Pilih IV dan DV yang tidak terlalu sukar diperolehi datanya. Jgn kaji IV dan DV yang terlalu abstract.....


Jika boleh, dapatkan data interval / ratio. Dengan data ini, byk persoalan dan kemuyskilan berkaitan analisis dan assumption statistik dapat dibereskan dengan mudah. Cuba baca kajian2 yang gunakan data interval / ratio ini. Jika viva nanti, data pada skala interval / nominal perlu dipertahankan dan akan mengundang banyak songel dari ahli panel.


Buat PhD bukanlah SENANG tetapi janganlah sengaja cari tajuk yang SUSAH !


Saya ulang...


Buat PhD bukanlah SENANG tetapi janganlah sengaja cari tajuk yang SUSAH !!


Tajuk yang sukar dan pelik2 tidak menjamin thesis anda lebih baik dari orang lain..... silap haribulan anda yang jadi pelik !!


Pelik camner bro?


Orang lain abis 4 tahun..... anda pulak tak abis2.....


Anda mungkin idealistic.... nak pastikan semua perrrrfecttt. Komputer mesti canggih. SV mesti supportive. Articles mesti ada terkini. Tajuk mesti dasyat. Namun... idealistic selalunya lebih mudah wujud dalam angan2....dari realiti.....


Keempat: Blok masa membaca dan menulis


Blok masa yang mencukupi utk menulis. Saya cadangkan anda luangkan masa contohnya satu hari 6 jam straight membaca dan menulis bukannya 2 jam utk 3 hari atau sehari satu jam....


Contohnya anda sibuk.... maka selesaikan urusan anda dahulu, katakan Isnin sampai Rabu. So pastikan hari khamis anda benar2 free utk berada di library atau dimana sahaja yang conducive untuk 6 jam. Tidor awal, pastikan anda ceria dan bersemangat, minta pasangan anda uruskan anak2 dll utk hari tersebut.


Anda bermula katakan 8 am. Anda boleh gunakan 6 jam tersebut utk mengumpul articles sahaja... then the next day for another 6 hours for read and write only. Ini bagi memastikan anda dapat satu kuantiti penulisan yang lebih komprehensif dan flow.... berbanding 2 jam x 3 kali, yang terencat2... tapi jk anda memang free sokmo sebab full time student....buatlah hari2....insyaAllah anda dalam landasan yg betul utk menyiapkan tesis anda.






Alasannya, jika 6 jam straight, anda akan lebih mudah mengaitkan idea2 yang anda baca ... EUREKA !! I found it !!


Kelima: Reward diri sendiri


Anda boleh reward diri sendiri setelah berjaya menulis dalam kuantiti yang signifikan.... jgn kisah dulu pasal kualiti penulisan anda, sebab TAK ADA manusia yang tiba2 pandai menulis.....anda akan sentiasa improve apabila anda semakin byk menulis....dgn amalkan panduan yg anda dpt dr bengkel Dr OT ataupun mana2 kursus yang anda pernah hadiri.


Katakan anda berjaya menulis 2000 words dalam tempuh 6 jam dan seminggu 20000 words.... nak reward apa tu terserah pada anda.....atau pakat dengan hubby.... jika berjaya tulis 50000, hubby belanja gi SPA, manjakan diri.....
Login is required to join this conversation
 
 Sponsored 
 Related post for Services 
•   LOANS FOR 2% PERSONAL LOAN & BUSINESS LOAN OFFER APPLY NOW
•  Beauty Aesthetic E Sense De Medi
•  Replace Windscreen, Spray & Repair Car
•  2nd Puc Time Table 2019
•  School Bus services
•  Perkhidmatan Membuat Resume / CV (English & BM) & Carikan Jo
•  electrical and plumber service
More ...
 Klang Weather Today ! 
 Join Us on Facebook 






Infomation
About Us
Contact Us
FAQ
Advertise with us
Why Us ?
Our Package
Our Sites
Klang Deals !
Klang Directory
Monthly Pick
Album
Weather Forecast
Air Pollutant Index
Klang Agent
Properties
Car
Insurance
Pest Control
Internet Plans
Website / Software
Forum Topic
News Events Job Vacancy
Services Property Finance Community & Awareness
Entertainment Attractions Food
Health & Wellness Digital & IT Trading
Promotion Others
Terms of Use  •   Privacy Notice   Copyright ©2018 Pasanglang.com  •  All Rights Reserved